Knjaževac

 

Dom za stare “Vila Katarina” nalazi se u Knjaževcu, u istočnoj Srbiji, u podnožju Stare Planine, na mestu koje je u zdravom okruženju, gde se ukrštaju putevi između Sokobanje, Gamzigradske i Niške banje.

Naš cilj je da pružimo kvalitetne usluge smeštaja, ishrane, nege i higijene, medicinske usluge i društveni život, da olakšamo život i učinimo ga lepšim i zanimljivijim, kako našim korisnicima, tako i nihovim porodicama.

Stručni tim, po prijemu korisnika, pravi individualni plan adaptacije na uslove života u domu. Radi se na postizanju optimalnih životnih potencijala, prevazilaženju životnih teškoća, pomoć pri ostvarivanju prava iz oblasti socijalne zaštite, saradnji sa institucijama sistema.

 

 

Ustanova kao što je naša, postoji da potvrdi humanost, a njen prioritetni zadatak je da svojim korisnicima pruži zdravstvenu i socijalnu zaštitu na najvišem nivou, kako bi ti ljudi u osetljivom životnom dobu, uživali maksimum komfora, ugodan život i bezbrižnu starost.

Nalazi se u Knjaževcu, na periferiji grada u pravcu Sokobanje, na površini od oko 2 hektara,okružen zelenilom, izolovan od buke i saobraćajne gužve, i omogućava našim korisnicima mirnu i prijatnu atmosferu. Najvažnija stvar za nas je funkcionisanje naše zajednice kao jedna velike porodica, tako da vašim dolaskom postajete član naše porodice a vaše potrebe postaju naša briga i obaveza.

Kvalitet i istrajnost u poslu rezultirali su zadovoljstvom korisnika i njihovih srodnika, a preporuka je osnova našeg poslovanja. Dom za stare Vila Katarina je ustanova otvorenog tipa namenjena smeštaju starih lica, odobren licencom  za rad Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije pod rednim brojem 135

SPISAK_LICENCI-_Domski_smestaj

 

BOR-Dom starih „Vila Katarina“ u Boru primio je prve stanare. Na površini od 1.700 kvadratnih metara smešteno je više od 30 savremeno opremljenih soba, od kojih su 70 odsto dvokrevetne. U objektu, kapaciteta 70 ležajeva, trenuto je 12 korisnika iz Bora koji su izuzetno zadovoljni smeštajem i uslugom.

Sobe su lepo opremljene i Boru je ovakva ustanova stvarno bila potrebna“, rekao je jedan od stanara Doma starih u Boru.

Nije imao ko da me čuva i došla sam u dom. Ovde je lepo, sve je organizovano, lep smeštaj, hrana dobra, osoblje ljubazno. Nemam primedbi“, dodala je penzionerka iz Bora.

Opština Bor predala je u zakup Dom starih početkom marta Milovanu Đuriću,vlasniku doma u Knjaževcu, koji je izrazio zadovoljstvo što je u planiranom roku otvorio ovaj objekat.

Pošto je dom sagrađen pre nekoliko godina imali smo neke prepravke na instalacijama. Primili smo najpre tri korisnika, a sada 12. Saradanici i ja smo zadovoljni početkom, a očekujemo i veći broj stanara pošto ima interesovanja”, rekao je direktor Milovan Đurić.

Za sada je zaposleno 15 radnika, među kojima, su lekar, socijalni radnik, medicinske seste, fizioterapeut. U planu je još desetak kada bude maksimalna popunjenost kapaciteta.

Mi se trudimo da im obezbedimo kvalitetan društveni život, a zajedno rešavamo i sve njihove probleme”, ističe Maja Milošević, socijalni radnik.

Pružamo im sve usluge. Merimo im pritisak više puta u toku dana, merimo šećer u krvi i pružamo im osnovne usluge opšte prakse“, dodala je dr Ivana Radosavljević, doktor opšte medicine.

Cena smeštaja je 36 hiljada za pokretne i 42 hiljade dinara za nepokretne osobe. Dom starih je sagrađen 2012. godine. Izgradnju je finansirao Rudarsko topioničarski basen Bor.

DOM ZA STARE “VILA KATARINA”BOR
Kučajna 42.Bor

U tabeli je dat prikaz cena po ležaju za objekat u Knjaževcu.

VRSTA SMEŠTAJA NEZAVISAN (pokretan) korisnik POLUZAVISTAN ZAVISAN (nepokretan, dementan) korisnik
Jednokrevetna soba  54 000 rsd    60 000 rsd
Dvokrevetna soba 42 000 rsd 45 000 rsd 48 000 rsd
Trokrevetna soba 42 000 rsd 45 000 rsd 48 000 rsd
Apartman      

Cenovnik je primenjiv od 01.08.2019 godine