Aktivnosti i društveni život

Ono što je od nemerljivog značaja za sve naše korisnike, prvenstveno jesu društvene aktivnosti i razonoda, sa ciljem da se naši korisnici osećaju kao kod kuće, što i jeste smisao našeg postojanja.

Velika pažnja poklanja se edukativnim, kulturnim i zabavnim sadržajima, organizovanim od strane stalno zaposlenog socijalnog radnika, kako bi se život naših korisnika u domu duhovno obogatio. U skladu sa njihovim željama, mogućnostima i interesovanjima, korisnici se uključuju u razne društvene aktivnosti, poput čitanja štampe, gledanje TV, društvenih igara i aktivnosti zabavno-edukativnog sadržaja. Akcenat je na kvalitetnoj usluzi, prilagođenoj individualnom korisniku.

Organizovanje izleta, slavljenje rođendana, društvenih događaja i praznika, redovne šetnje, daju jednu stalno pozitivnu atmosferu i ulepšavaju sliku našeg doma.

Našim korisnicima se organizuju i jednodnevni izleti u Banjama u neposrednom okruženju (Soko Banja, Gam banja, Niska banja, Rgoska banja, Banjica).

Ogromno dvorište ispunjeno zelenilom, prostrana terasa, letnjikovac i bazen ulepšavaju našim korisnicima dane provedene u domu, omogućavajući im da veliki deo vremena, tokom sunčanih dana, provode u šetnji i na čistom vazduhu.

Za zimske dane tu je komforna dnevna soba, namenjena druženju korisnika. Ono na šta smo ponosni, jeste zadovoljstvo naših korisnika i prijatno okruženje, u kom svaki korisnik ima društvo kakvo želi.

Poseban značaj u našem domu, dajemo održavanju i negovanju porodične atmosfere, zajedništva i toplih međuljudskih odnosa. Takođe, stavljamo akcenat i na održavanje kontakata sa srodnicima, pa su u tom cilju posete dozvoljene svakodnevno, tokom celog dana bez ograničavanja, a za srodnike koji žive u inostranstvu omogućeno je da se putem skajpa vide i čuju sa svojim najmilijima kad god to požele.